VPN kapcsolat

A VPN kapcsolat használatához igényelje meg hozzáférését az NYE DIR rendszeren keresztül.


A szükséges fájlokat ezen az oldalon való  bejelentkezés után a VPN LETÖLTÉS oldalon találja.
(A letöltéshez jelentkezzen be LDAP azonosítójával jobb oldalon lent!)

 


Az intézményi VPN kapcsolat, illetve szoftver használatával kapcsolatosan szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy az OpenVPN kapcsolat csak a belső intézményi informatikai rendszerek biztonságos elérésére ad lehetőséget, illetve a saját hardveren (asztali számítógépen, laptopon, mobil eszközön) futtatott szoftver használatának biztonságosságáért az Informatikai Szolgáltató Iroda (ISZI) dolgozói nem vállalnak felelősséget!
Igény esetén az ISZI munkatársai segítséget nyújtanak az intézményi eszközökre történő szoftvertelepítésben, illetve a szoftver használatában is.

Figyelem!!! Tanúsítvány frissítés szükséges a már feltelepített OpenVPN verziókhoz (2019.12.15.től), ezt töltse le a VPN LETÖLTÉS oldalról

.

OpenVPN beüzemelése Windows rendszereken:

Töltse le az alkalmazást a VPN LETÖLTÉS oldalról.

A Program automatizált, a program telepítéséig zárjon be minden alkalmazást!

Futtassa a letöltött programot.

A telepítés során előfordulhat, hogy a TAP-Win32 Adapter-t telepíteni kell a gépére.
Ha ez a kérdés felmerül, és 10 másodpercen belül nem megy tovább a telepítés, akkor hagyja jóvá az eszköz telepítését.

VPN kapcsolat indítása:
Az  ikonra jobb egérgomb kattintásával  ,,Futattás rendszergazdaként" módban indíthatjuk (Fontos, hogy rendszergazdaként futtassuk!).

Ezt követően a tálcán megjelenik az OpenVpn ikonja: , amely két piros számítógép. Erre duplát kattintva kapjuk a VPN bejelentkező képernyőjét:

Írja be a Username-hez az nyf-es levelezési rendszerbeli (amit a Wi-Fi-hez is használ) felhasználónevét, valamint a Password-höz az nyf-es levelezési rendszerbeli jelszavát. Ezek után az Ok gombra kattintva létrejön a VPN kapcsolat. Sikeres kapcsolat esetén a piros számítógépek zöldre váltanak.

 

OpenVPN Windows 10 rendszereken:

Amennyiben Windows 10 esetében működési problémát tapasztal az OpenVPN használata közben, úgy lehetőség van újabb verzió telepítésére is. Az új telepítő a korábbihoz hasonlóan automatikus, tartalmazza az új tanúsítványokat is. Az új verzió kizárólag Windows 10 rendszeren működőképes!

 

Új verzió letöltése a VPN LETÖLTÉS oldalról.

 

Probléma esetén hívja az egyetem 2626-os mellékét, vagy írjon a itsupport@nye.hu emai címre.