Tájékoztatás áramszünetről és az informatikai szolgáltatások szüneteltetéséről

Az 5/2023. sz. együttes rektori-kancellári körlevél tájékoztatása alapján szeretnék értesíteni tisztelt felhasználóinkat, hogy az Opus Titász Zrt. 2023. május 13-án, szombaton 08:00 órától 16:00 óráig a Nyíregyházi Egyetem területén a villamosenergia-hálózat csatlakozási pontokon végzett ellenőrzési-felülvizsgálati munkavégzése miatt az egyetem informatikai hálózata is lekapcsolásra kerül.

 

Ezt azt jelenti, hogy az egyetem területén üzemeltetett informatikai szolgáltatások (internetszolgáltatás, vezetékes, vezeték nélküli hálózat, telefonszolgáltatás, egyetemi honlapok, Neptun, Moodle, gazdasági, könyvtári, kollégiumi, hotel rendszerek, épületfelügyeleti rendszerek stb.) egyike sem lesz elérhető.

 

Az intézményi Office365 felhőszolgáltatások (egyetemi levelezés, OneDrive, Teams, SharePoint stb.) a munkálatok ideje alatt az https://office.com/ webhelyen otthonról vagy mobil eszközökről elérhetőek lesznek.

 

A rendszereket a szombati napon még a munkálatok megkezdése előtt lekapcsoljuk, majd délután a munkálatok befejezése után fokozatosan indítjuk el, így azok elérhetőségében 16:00 óra után még előfordulhatnak kisebb-nagyobb kimaradások.

 

Kérjük felhasználóinkat, ha a leállást követő munkanapokon az informatikai szolgáltatásokkal kapcsolatosan bármilyen problémát tapasztalnak, azt jelezzék az ISZI munkatársainak a 2275, 2626-os mellékeken vagy az itsupport@nye.hu e-mail címen.

 

Megértésüket és türelmüket köszönjük.

 

Tisztelettel:

 

az ISZI munkatársai